október 2012 - V zdravom tele žiť je skvelé

17.10.2012 19:01

O tom, že zdravie je nad všetky poklady sveta, vie každý z nás. Ako si udržať silné telo a veselú myseľ  po celý život sme si pre istotu pripomenuli na výchovnom koncerte s názvom V zdravom tele žiť je skvelé.

Štvorica hudobníkov nám prostredníctvom veselých textov zdôraznila potrebu pohybu na čerstvom vzduchu, nevyhnutnosť  každodenného prijímania vitamínov v podobe čerstvého ovocia a zeleniny, dôležitosť kvalitného spánku, potrebu správneho denného režimu... Všetkými pesničkami nás sprevádzali neobyčajné postavičky ako víla – Upchatá žila, jej záchranca Koloman Športoman,  Gita Imunita, Vasil Bacil, čo meč svoj tasil a mnohé iné.  V priebehu niekoľkých minút ich chytľavá melódia roztlieskala a roztancovala celú sálu.

Aj keď niektorí popri tancovaní nestihli zachytiť celé posolstvo tohto programu, to najdôležitejšie neuniklo nikomu: nadmerné vysedávanie pred televízorom, niekoľkohodinové hranie počítačových hier, sladené nápoje, farbivá a konzervanty obsiahnuté v mnohých jedlách, žiadnemu z nás na zdraví nepridajú. Naopak – spôsobia, že naše telo sa premení na bledú a večne unavenú schránku bez života a potrebnej energie. Preto, ak nechceme dopadnúť ako víla – Upchatá žila, mali by sme sa riadiť heslami, ktoré na tomto koncerte zazneli.

—————

Späť