október 2012 - Deň otvorených dverí

16.10.2012 18:49

Aj tento rok sme v rámci Dňa otvorených dverí pozvali medzi nás našich rodičov a starých rodičov. Pozvanie prijalo 16 rodinných príslušníkov. Počas dvoch vyučovacích hodín mali možnosť sledovať, akým spôsobom pracujeme na vyučovaní.

Na hodine matematiky sme sčitovali a odčitovali do 20. Len nedávno sme sa začali venovať aj ťažším príkladom, pri ktorých sa učíme počítať s prechodom cez základ desať. Zatiaľ to skúšame len pomocou postupného dopočítania alebo odpočítania, ale neskôr prejdeme k počítaniu s rozkladom a k pamäťovému počítaniu. Pri precvičovaní jednotlivých spojov sme využili množstvo didaktických hier, v ktorých sme si zopakovali preberaný jav písomne, ale i ústne.

Na slovenskom jazyku sme sa zas venovali rozlišovacím znamienkam – mäkčeňom, dĺžňom a vokáňom. Pravidelne totiž tieto znamienka zabúdame písať v diktátoch. Aj táto hodina sa niesla v duchu hier a súťaží. Pracovali sme samostatne, vo dvojiciach ale i v skupinách. Naučili sme sa, že len dôkladným precvičením a opätovnou kontrolou textu docielime, že naše písomné práce budú bez jedinej chybičky.

—————

Späť