máj 2013 - Ilavský beh

19.05.2013 13:16

V nedeľu, 19. mája sme si otestovali svoje bežecké schopnosti na najväčšej  bežeckej  udalosti nášho regiónu. Ilavský beh  v tento deň preveril schopnosti všetkých, ktorí radi športujú a neboja sa výziev.

Štart žiakov 1. – 5. ročníkov sa uskutočnil po registrácii o 10,00 hod. pred budovou bývalého pivovaru. Vyzbrojení odhodlaním a štartovými číslami sme sa za mohutného povzbudzovania rodičov pustili do 800 metrovej trate. Aj keď sme na hodinách telesnej výchovy absolvovali predprípravu v podobe vytrvalostného behu, predsa nám vytýčená trať dala zabrať. Beh nám neuľahčovali ani silný vietor a čoraz teplejšie slniečko. Nakoniec sme však úspešne predsa len dobehli do cieľa. Odmenení sme boli tradičnou sladkou medailou, ale najmä dobrým pocitom, že sme obstáli v konkurencii starších žiakov.  Hoci sme patrili k najmladším účastníkom našej kategórie, dobehli sme medzi prvou desiatkou súťažiacich - a to v nej boli aj zástupcovia atletických škôl :o).

Škoda len, že z našej triedy sme mali na tomto podujatí iba dvoch zástupcov. Tí, ktorým sa nechcelo  bežať, mohli prísť aspoň povzbudiť svojich kamarátov.  Určite by im to dodalo síl a elánu vydať zo seba čo najviac. Našťastie, obidvaja chlapci obhájili česť triedy a stali sa tak „bežeckými vzormi“  pre ostatné deti. Verím, že ďalší rok sa k nim pridajú aj ďalší priaznivci športu a tých sladkých medailí získame omnoho viac.

—————

Späť