jún 2013 - Olympijský festival detí a mládeže

23.06.2013 15:29

Vztýčená olympijská vlajka, plápolajúca fakľa, zástupy nedočkavých detí a hrejivé slnečné lúče, ktoré boli už od rána prísľubom ďalšieho horúceho dňa. Takto vyzeralo otvorenie tohtoročného Olympijského festivalu detí a mládeže. Netrpezlivo sme prestupovali v zástupoch a čakali na odštartovanie prvých disciplín.

Súťažilo sa v hode kriketovou loptičkou do diaľky, v šprinte na 60 metrov, v skoku do diaľky z miesta a v behu šikovnosti (kotúľ, preskok švédskej debny, beh s fúrikom). Svoje sily si žiaci mohli zmerať aj v doplnkových súťažiach ako boli: skok vo vreci, preskoky cez švihadlo, pohyblivý chodník, chôdza na chodúľoch, kreslenie na chodník... Všetky deti mali v tento deň možnosť aj zajazdiť si na koníkoch alebo si zaskákať na trampolíne. Hoci sa miestami vzduch ani nepohol a teplomer po celý deň ukazoval nad 30°C, nikto zo súťažiacich nestrácal na bojovnosti a odhodlaní vydať zo seba čo najviac.

Naše výkony boli korunované úspechom v podobe piatich medailí: Vlaďka získala nádherné 1.miesto v skoku do diaľky z miesta, striebornými medailami sa zas môžu pochváliť Šimonko (hod kriketovou loptičkou), Tánička (beh na 60 metrov) a Marko (beh šikovnosti). Výborne sa darilo aj Borkovi, ktorý si domov odniesol bronzovú medailu za hod kriketovou loptičkou.

Aj keď sme súťažili v spoločnej kategórii s prvákmi, nebolo ľahké ich poraziť. Bojovali s plným nasadením ako draci. S elánom sme sa zapojili aj do tancovania zumby, ktorá nám všetkým rozprúdila krv v žilách. V sparnom počasí sa veru málokomu chcelo vyjsť z chládku a vlniť sa v rytme Gangnam Style. Strávili sme príjemný deň plný skvelých športových výkonov i nových zážitkov. Veríme, že aj v budúcom školskom roku sa nám bude dariť tak dobre ako v tento deň.

—————

Späť