február 2013 - Návšteva divadelného predstavenia v Trnave

04.02.2013 19:41

Každý z nás vie, že tučniaci žijú v Antarktíde a sú charakteristickí svojím bielo - čiernym sfarbením. Hoci nevedia lietať, patria medzi vtáky, sú výbornými plavcami, živia sa rybami... Len málokto však vie i to, že sú aj veľmi priateľskí, vynaliezaví  a obetaví.

Presvedčili sa o tom všetky deti, ktoré 4.februára navštívili Divadlo Jána Palárika v Trnave. V divadelnom predstavení Traja tučniaci sa stretli s týmito exotickými vtákmi v netradičnom spracovaní biblického príbehu o Noemovej arche.  Hoci z každého živočíšneho druhu mohli na ňu vstúpiť len dve zvieratká, traja kamaráti neprepadli zúfalstvu a začali hľadať riešenie. Nakoniec sa im podarilo prepašovať na archu aj svojho kamaráta. Potrebovali k tomu len jeden veľký kufor a trošku dôvtipu, vďaka ktorým prežili všetci traja potopu sveta.

Celý tento zábavný, ale pritom poučný príbeh bol spestrený veselými pesničkami s hlbokým posolstvom  o sile kamarátstva. Verím, že správanie hlavných predstaviteľov tejto úspešnej divadelnej hry si zoberú mnohí z nás za príklad. Nie vždy sa totiž správame k svojim kamarátom s takou úctou a porozumením, ako sme to videli v tomto príbehu.

—————

Späť