jún 2013 - Slávnostné odovzdávanie cien za Najlepší eTwinningový projekt v školskom roku 2012/2013

27.06.2013 19:27

Koniec školského roku je už tradične spojený s odmenami za našu celoročnú prácu. Nám bolo takouto odmenou Slávnostné odovzdávanie cien za najlepší eTwinningový projekt. Podarilo sa nám totiž získať nádherné 1.miesto, na ktoré sme veľmi hrdí. Takúto skvelú cenu sa nepodarilo doteraz získať nikomu z našej školy. Preto sme veľmi netrpezlivo očakávali deň, keď sme si ju mali ísť vyzdvihnúť.

Vyobliekaní a nedočkaví sme sa spoločne zišli pred školou. Úsmev z tvárí nám na chvíľočku zmizol, keď sme zistili, že budeme cestovať starým vlakom. Tešili sme sa totiž na vynovený poschodový, ktorým sme už nejedenkrát spolu cestovali. Nakoniec sme sa však pohrúžili do vzájomného rozhovoru a likvidovania potravinových zásob od rodičov, takže nám to po čase bolo úplne fuk. Žilina nás privítala chladnejším veterným počasím, ktoré zaregistrovali najmä dievčatá v ľahučkých slávnostných sukienkach. No ale, čo by sme pre krásu nevydržali! Po zbežnej prehliadke Mariánskeho námestia a ústrednej fontány sme nedočkavo vstúpili do hotela Polom. Už vstupná hala s recepciou nás ohúrila zlatým prevedením a nádherným krištáľovým lustrom. Veľmi príjemne nás naladila hneď pri vchode aj pani, u ktorej sme sa nielen zaregistrovali, ale aj nafasovali čokoládovú Fidorku.

Pohodlne sme sa usadili a s obavami očakávali zdĺhavé príhovory pozvaných hostí. Opak bol však pravdou. Celé oceňovanie bolo vedené vo veľmi príjemnej atmosfére a humornom duchu. Prispeli k tomu najmä pán Tabaček z divadelnej skupiny Tri tvorivé tvory a Dávid Králik, ktorý prezentoval školu ako miesto plné dobrodružstiev. Keďže býva zvykom, že to najlepšie prichádza vždy na záver, aj naše ocenenie prebehlo ako úplne posledné. Pri odmeňovaní ostatných výhercov sme si všimli, že všetky deti dostali malý batôžtek. Netrpezlivo sme čakali, či sa aj nám nejaký ujde. Po stručnom odprezentovaní nášho projektu sme sa konečne dočkali. Okrem finančnej čiastky určenej na nákup IKT techniky pre víťaznú triedu, sme sa veľmi potešili aj tričkám s logom eTwinningu, super pastelkám s pravítkom, gumou a strúhadlom, zápisničku a sladkej čokoládke. Všetko bolo ukryté v malých červených vrecúškach, ktoré môžeme využiť na výlety či na prezuvky do školy.

So začínajúcim škvŕkaním v bruchu sme netrpezlivo očakávali, kedy dostaneme pokyn, aby sme sa mohli rozbehnúť k švédskym stolom. Vôňa čerstvo usmažených rezníkov a grilovanej zeleniny nás nútila čoraz častejšie sa otáčať dozadu, kde už bolo prestreté. V takejto podobe bol celý obed pre nás obrovskou odmenou. Z ponúkaných jedál a nápojov na celej čiare vyhrali chrumkavé hranolky a chutné ovocné džúsy. Do cesty sme si ešte dali jeden-dva zákušteky a utekali sme na vlak. Ten nás opäť sklamal meškaním a pomerne zdevastovaným vnútorným zariadením. Dobrý pocit z celej akcie sme si však nenechali pokaziť. Plní dojmov (ktoré počuli určite aj ľudia v susedných vagónoch) sme opakovane vkladali a vykladali z vrecúšok všetko, čo sme dostali.

V tento deň sme si odnášali nielen pekné ceny, ale aj nezabudnuteľné zážitky. Verím, že si na ne spomenieme, keď sa budúci rok s chuťou zahryzneme do ďalšieho projektu :o).

—————

Späť